monaskokbok.blogg.se

En matblogg med recept från Italien lagade på miljövänligaste sätt och gjorda på ekologiska produkter.

Varför ekologiskt?

Kategori: Miljötips

Jag har hittat många fördelar varför man borde tänka miljövänligt, köpa ekologisk mat och laga mat på ett miljövänligt sätt.

Jag kommer ta upp fler skäl i andra blogginlägg.

Ekologiska livsmedel är naturliga utan tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel och andra tillsatsämnen. De använder inte bekämpningsmedel eller konstgjord gödsel. Djuren blir också väl omhändertagna.
De kan äta organiskt och får röra sig fritt plus att de inte genmodifierar något.

Miljön och biologisk mångfald gynnas av ekologiskodling, när du inte använder bekämpningsmedel och gödningsmedel, för att annat djur och insekter trivs bättre där.

Förutom att tanken att köpa ekologiska produkter är bra, smakar det dessutom bättre.
De accelererar inte mognad och produkterna får sin naturliga smak som dessutom har en högre smak koncentration.

GMO är helt förbjudet för ekologiska livsmedel. GMO står för genmodifierade organismer är en omvälvande teknik som påverkar spannmål så att de, till exempel, blir resistenta mot bekämpningsmedel.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: