Italienska köttbullar i tomatsås
Kategori: Huvudrätter
Kockens arbetstid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Pris per portion: Ca 30 kronor
Portioner: 4
Ingredienser
400 g mager ekologisk Nötfärs
1.5 dl ekologisk grön Mjölk
1 ekologiskt Ägg
1.5 dl ekologisk Parmesanost (spara 0.5 dl)
1 ekologisk Citron
3 klyftor Vitlök
2 tsk Dragon
1 Gul lök
2 Schalottenlök
400 g Krossade tomater
3 msk ekologisk Olivolja
4 msk färsk ekologisk Basilika (spara 1 msk)
400 g Spaghetti
1 krm Salt
1krm Svartpeppar
Gör så här
Köttbullarna:
Blanda ägg och mjölk i en skål. Blanda färsen med den rivna parmesanosten, citronskalet, den en riven vitlök, dragonen och den gula finhackade löken. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och olja till dess att de fått en fin yta.
Tomatsås:
Skär schalottenlökarna i mindre bitar och krossa två vitlöksklyftor. Låt löken, vitlöken, tomaterna, basilikan och olivoljan koka ihop till en sås och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner de brynade köttbullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 10 minuter.
Servera tillsammans med spaghetti. Garnera med parmesan och basilika.