monaskokbok.blogg.se

En matblogg med recept från Italien lagade på miljövänligaste sätt och gjorda på ekologiska produkter.

Fler miljötips

Kategori: Miljötips

Höj vattnets kokpunkt genom att sätta lock på kastrullen när du kokar något. Vattenångan går nämligen ner i kokvattnet igen och vattnet vill förångas. Det blir alltså mottryck och temperaturen vill då öka hela tiden och det fortsätter koka. 
 
Diska miljövänligt genom att sortera disken. All disk behöver inte diskas med varmt vatten som dryck glasen och salladsskålen och vissa matrester går lättare bort med kallvatten. Försök därför att sortera rätt och diska med kallvatten så mycket som möjligt. Har du diskmaskin så tvätta fettfri disk för hand i kallvatten för att diskmaskinen med kokhett vatten och medel är bra för fet disk.
Försök även att ha minst en disk fri dag. Disk kan stå över en dag utan några som helst problem, låt det bara stå i lite vatten så går det fortare att diska dagen efter.


Glöm inte att använda passande platta till rätt kastrull och inte för stor platta för kastrullen då det tar mer energi att värma den stora plattan vilket även inte är nödvändigt. Samma gäller om ni väljer en för liten platta. Täcker det inte hela kastrullens/stekpannans botten tar det både mer tid och mer energi.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: