Bruschetta
Kategori: Förrätter

Kategori: Förrätter
Kategori: Efterrätter
Kategori: Huvudrätter
Kategori: Förrätter
Kategori: Miljötips
Kategori: Miljötips
Idag är det en vana att spis, ugn eller mikro sätts på varje gång vi lagar mat. Det kostar inte mycket om du betalar cirka 0.98/kWh. Och det tar en hel del energi,
men tänker alla på miljön?
Dessutom försvinner all vitaminer från maten när vi värmer om maten på nytt.
Här är enkla tips på bra matlagning både för dig själv om för miljön:
Börja med att ha en "vitamin-dag" en gång i veckan där du inte lagar din mat och äter allt rå. Du kan äta allt från skaldjur, sallader och grönsaker till ost, bröd och nötter.
Det är hälsosamt, tidssparande, vitaminrikare, elsparande och billigare!
När du kokar mat, till exempel, förlorar du allt användbart i vattnet. Det vill säga att vattnet som du häller ut är rikt på kolhydrater, mineraler och mycket mer. Därför bör du hellre göra en soppa så att du får i dig allt och du behöver inte hälla ut vattnet som det gått mycket energi att koka.
Istället för att tina den mat du nyligen har tagit ut ur frysen i mikro, eller under varmt vatten, kan du planera tidigare eller ta ut maten natten innan dagen så det blir tinas i rumstemperatur.
Fler tips kommer i nästa blogginlägg…
Kategori: Miljötips
Jag har hittat många fördelar varför man borde tänka miljövänligt, köpa ekologisk mat och laga mat på ett miljövänligt sätt.
Jag kommer ta upp fler skäl i andra blogginlägg.
Ekologiska livsmedel är naturliga utan tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel och andra tillsatsämnen. De använder inte bekämpningsmedel eller konstgjord gödsel. Djuren blir också väl omhändertagna.
De kan äta organiskt och får röra sig fritt plus att de inte genmodifierar något.
Miljön och biologisk mångfald gynnas av ekologiskodling, när du inte använder bekämpningsmedel och gödningsmedel, för att annat djur och insekter trivs bättre där.
Förutom att tanken att köpa ekologiska produkter är bra, smakar det dessutom bättre.
De accelererar inte mognad och produkterna får sin naturliga smak som dessutom har en högre smak koncentration.
GMO är helt förbjudet för ekologiska livsmedel. GMO står för genmodifierade organismer är en omvälvande teknik som påverkar spannmål så att de, till exempel, blir resistenta mot bekämpningsmedel.
Kategori: Miljötips