Sista blogginläg - Bloggens Fråga
Kategori: Miljötips


Kategori: Miljötips
Kategori: Miljötips
Nu är det bara att börja skrubba, överallt! Celluliter? Skubba, skrubba, skrubba. Benen, fötterna, armarna, magen, ryggen, ansiktet, överallt där du vill. Skrubba med mjuka cirkulerande rörelser.
Var extra försiktig med att scrubba ansiktet då huden är tunnare och känsligare. Se till att inte scrubba nära ögonen så ni inte får något i ögonen!
Kategori: Huvudrätter
Kockens arbetstid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Pris per portion: Ca 30 kronor
Portioner: 4
Ingredienser
400 g mager ekologisk Nötfärs
1.5 dl ekologisk grön Mjölk
1 ekologiskt Ägg
1.5 dl ekologisk Parmesanost (spara 0.5 dl)
1 ekologisk Citron
3 klyftor Vitlök
2 tsk Dragon
1 Gul lök
2 Schalottenlök
400 g Krossade tomater
3 msk ekologisk Olivolja
4 msk färsk ekologisk Basilika (spara 1 msk)
400 g Spaghetti
1 krm Salt
1krm Svartpeppar
Gör så här
Köttbullarna:
Blanda ägg och mjölk i en skål. Blanda färsen med den rivna parmesanosten, citronskalet, den en riven vitlök, dragonen och den gula finhackade löken. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och olja till dess att de fått en fin yta.
Tomatsås:
Skär schalottenlökarna i mindre bitar och krossa två vitlöksklyftor. Låt löken, vitlöken, tomaterna, basilikan och olivoljan koka ihop till en sås och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner de brynade köttbullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 10 minuter.
Servera tillsammans med spaghetti. Garnera med parmesan och basilika.